01 September 2006

4 EYLÜL'DE YAYINLANIYOR

KOD ADI dizisi 4 Eylül 2006 günü saat 22:00'da KANAL D'de yayınlanacak.
Tamamı Ankara'da çekilen ilk dizi ünvanını taşıyan KOD ADI dizisinin yayına başlaması Bizim Çatı'da yapılacak bir kokteylle yapım ve çekim ekibi tarafından da kutlanacak.

29 August 2006

KOD ADI DİZİSİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI...

Başkent, ilk kez bir özel televizyon kanalında yayınlanacak olan diziye ev sahipliği, yapıyor. Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ve gazeteci Emin Oagönül'ün senaryo danışmanlığını üstlendiği "Kod Adı" dizisinin çekimleri, Eymir Gölü'nde başladı

Başkent Ankara ilk kez yerli bir diziye e\ sahipliği yapıyor. Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ve Gazeteci Emin OzgönüTün senaryo danışmanlığını üstlendiği, "Kod Adı" adlı televizyon dizisi çekimleri önceki gün starı aldı. Kalabalık bir ekiple birlikte ilk çekimler, Gölbaşı Eymir Gölü içindeki Bağ Evi'nde yapıldı. Bağ Evi, dizinin ana mekanlarından biri olacak Balıkçı Lokantası formuna dönüştürüldü. Bağ Evi, başrol oyuncusu baş komiserin babası ile konuşmalarının geçtiği, babanın oğluna deneyimlerini aktardığı ve milletvekillerinden gazetecilere dizidekilerin aralarındaki görüşmelerin yapıldığı mekan olacak.

Polisiye Kurmaca

Polisiye kurmaca tarzındaki dizide yaşanmış olaylardan yola çıkılıyor. "Derin ilişkileri" polisiye kurmaca biçiminde ekrana getirecek olan dizide birçok ünlü sanatçı rol alacak. Büyük bölümü Devlet Tiyatrosu sanatçıların dan oluşan dizide, Fikri Sağlar'ın kızı ve Gurbet Kadını de Kurşun Yarası dizilerinde de rol alan Gerçek Sağlar, Özgür Özbek, Tomris Çetinel, Koray Cezayirli, Nuri Gökasan, İhsan Sanıvar, Tayfun Eraslan gibi isimlerin canlandırdığı karakterler arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasiler de var. Ayrıca dizide ilk kez aktif politikanın içinde bulunan bir siyasetçi, TBMM Susurluk Komisyonu eski başkanı AKP Nevşehir milletvekili Mehmet Elkatmış'da rol alacak. Elkatmış, gerçek hayattaki gibi Komisyon başkanı olacak. Televizyon programcısı Metin Uca da dizinin bir bölümünde Cumhuriyet savcısı rolü ile ekrana çıkacak. Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ da kamera karsısına geçecek.

Çağan Irmak Süpervizör

Aşmalı Konak ile Babam ve Oğlum basta olmak üzere çok sayıda önemli projeye imza atan Çağan Irmak'ın süpervizör olarak görev aldığı dizinin çekimlerini, Kırık. Kanatlar ve Seher Vakti isimli dizilerinden tanınan Çağatay Tosun yönetecek, özel bir televizyon kanalında 4 Eylül'den itibaren yayınlanmaya başlanacak dizinin senaryosunu da Gürdal ve Merve Karaoğlu ile Özge Yoldaş yazdı.

Ankara Sokakları İzleniyor

Ankara'da çekilen ilk dizi unvanını da taşıyan dizi için Dikmen semtindeki 2500 metrekarelik alan, plato haline getirildi. Bu platoda emniyet müdürlüğü, siyasi parti genel merkezi, ofisler ve bir evin içi dizayn edildi. Montaj stüdyolarının kurularak son teknolojilerin kullanıldığı dizi için Ankara'da kullanılmamış çekim tekniklerine de yer veriyor, Emniyet Müdürlüğü için İstanbul’da kullanılan teknikle Ankara'nın tüm sokakları meydanları ve özel merkezleri izlenebilecek, TBMM binası içinde de çekimler yapılacak dizinin eylül ayının bası İtibariyle İstanbul ve Kıbrıs'ta da çekimleri olacak.


Ceyda DİNÇBAKIR

Sabah 21 Temmuz 2006